vrijdag 15 januari 2010

Janod- houten speelgoed uit Frankrijk


In voorbereiding naar de Kleine Fabriek in Amsterdam hebben wij het huidige assortiment in de shop eens goed onder de loupe genomen. In de komende maanden zullen wij afscheid gaan nemen van een aantal artikel/ artikel groepen en zullen er nieuwe bijkomen.
Het unieke karakter moet bijhouden blijven, dat is het belangrijkste dus niet verkrijgbaar in elke willekeurige webshop of op elke hoek van elke willekeurige straat. En dat blijkt een uitdagende klus te zijn, gelukkig bestaan er geen "echte" grenzen en is geen land ons te ver.
Japan blijkt minder ver weg dan gedacht, Amerika bijna om de hoek en Frankrijk is natuurlijk bijna ons buurland en ons tweede thuis met een prachtige plek dichtbij Toulouse.
De Jura, de vestigingsplaats van Janod, ligt in Oost Frankrijk onder Djion. De Jura is het gebied waar al jaren lang een traditie heerst van productie van houten speelgoed. Janod maakt kindvriendlijk, kleurrijk en educatief speelgoed en wij kozen voor jullie (en beetje voor onze) kleintjes een assortiment aan puzzels & speelgoed.
Wij hebben heel bewust alleen die Janod artikelen die het meest favoriet zijn bij kinderen en waar gegarandeerd veel mee gespeeld wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten