vrijdag 28 augustus 2009

De beste advertentie ben je zelf

De webshop is klaar en de vraag die wel het meest gesteld wordt:

Is er behoefte aan dat soort artikelen?
En hoe zorg je dat mensen je vinden?

Met een webshop is het niet anders dan met een fysieke winkel ook hier moet je goed bepalen wat en wie je wilt zijn. Er zijn voor ons een aantal dingen belangrijk:

* klant
* kwaliteit
* handgemaakt
* orginaliteit
* uniek dus liever geen grote bekende merken
* vriendelijkheid

Dit zijn de basis elementen daarnaast zal het assortiment, wat zichtbaar onderscheidend is, het verschil gaan maken. Want er moet verschil zijn, per dag worden er velen webshops geopend en net zo velen sneuvelen er weer omdat ze, zoals elke willekeurige winkelstraat in Nederland, op elkaar lijken en dus geen verschil maken.
Wij richten ons op mensen die, net als wij, dat unieke/ persoonlijke weten te waarderen en daarvan genieten. Het zijn produkten die je bewaart, waarmee je je onderscheidt. Een handgemaakt produkt is toch anders, de meesten van ons hebben geen tijd anders werd er meer zelfgemaakt: groenten uit de tuin, een zelfgebakken cake, knutselen met je kinderen, een handgebreid mutsje of wantjes. Dat voelt echt anders, de groenten zijn lekkerder, de cake is beter, en je kinderen (en de ouders) zijn trots op hun knutsel resultaat.

Hoe gaan de mensen ons vinden?
In het blad Twinkle http://twinklemagazine.nl/nieuws.aspx?id=7644 stond een artikel over adverteren, de conclusie, de webshop & assortiment zijn je beste advertentie. Je kan adverteren wat je wil maar als je shop niet duidelijk is, niet goed werkt en niet doet wat de shop belooft te doen dan haken mensen af. Klopt alles wel, tot aan de levering bij de klant, dan zegt men het voort en daar valt niet tegen aan te adverteren. De beste advertentie ben je zelf!

De webshop staat, 80% van de artikelen zijn binnen, dus nu is het tijd voor stap 2: aandacht via de media, adverteren en Google of beter gezegd het powermedium Mr Google/ Google adwords. Na een licht orienterend bezoek van 1.5 uur komen we tot de conclusie dat gevonden worden op de woorden die wij dachten belangrijk te zijn niet genoeg gegoogled worden. Een lichte stress laait op, de beste advertentie ben jezelf is fijn maar een beetje hulp van Mr Google zou toch geen kwaad kunnen.
In hetzelfde twinklemagazine lees ik over de kracht van blogs, sociale netwerken op fora, twitter etc....dat worldwideweb is met recht een heel groot web geworden waar wij als kleine webshop ook onze plek zullen vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten